Csokis-zabpelyhes süti

Hozzávalók:
Süti alap:
• 1,5 bögre Herbária zabpehely
• ½ bögre cukor
• 3 púpos evőkanál kakaó
• 1 csomag sütőpor
• 3 evőkanál Herbária szőlőmagolaj
• 1 bögre kókusztej vagy növényi tej
• 1 db alma

Csoki bevonat:
• 2 tábla Tibi 65%-os kakaótartalmú étcsoki
• 1 evőkanál Herbária szőlőmagolaj

Elkészítés:
A hozzávalókat aprítógépben összedaráljuk majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 180 fokos sütőben hőlégkeveréses fokozaton a középső rácson 30 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
Csokibevonatot: a csokit kockákra daraboljuk és vízgőz felett egy edényben a csokit fokozatosan adagolva megolvasztjuk. Ha a csoki elég folyós, hozzákeverjük a szőlőmagolajat majd a süti alapra öntjük és spatulával vagy késsel elsimítjuk a tetejét. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni. A tetejét zabpehellyel díszíthetjük.