A Zabkorpa


A zabkorpa az egyik legkiemelkedőbb diétás rostforrás!


Nagy mennyiségben tartalmaz béta-glükánt, rezet, cinket és szelént, amelyek az anyagcsere folyamatokhoz szükséges enzimek nélkülözhetetlen alkotóelemei. 100 g zabkorpának közel 20 %-a az összes élelmi rosttartalom, mindemellett csupán 340 kcal energiával rendelkezik. Ennek köszönhetően remek alternatívát biztosít az ételek rosttartalmának növelésére, hiszen az élelmiszerek zabkorpával kiegészítve sokkal kedvezőbb hatást fejtenek ki a szervezetre, kevésbé és lassabban emelkedik meg a vércukorszint. Fogyasztása leginkább uzsonnára javasolt, joghurtokba, kefirekbe keverve.


Diétázók számára kitűnő kiegészítő alternatívát jelenthet, elfogyasztása után a zabkorpa vizet köt meg a gyomorban, megduzzad, ezáltal a kellemes telítettség érzetét eredményezi a szervezetben. Ez annak az előnyös tulajdonságának következménye, hogy a zabkorpa vízben oldható rostforrás és képes vizet felvenni környezetéből. Mindemellett csökkenti a koleszterin szintet is azáltal, hogy képes megkötni a vékonybélben a koleszterinben gazdag epesavakat, gátolja a koleszterin körforgását. Ebből következik, hogy hatékonyan tisztítja a beleket, védi a gyomor és bél nyálkahártyáját.