Új mono gyógynövény teák a Herbáriánál!

Új mono gyógynövény teák a Herbáriánál!


Idén is tovább bővítjük gyógynövény palettánk, hogy vásárlóink minél szélesebb körben tapasztalhassák meg a gyógynövények áldásos hatásait.

Ökörfarkkóró filteres tea
A hagyományos gyógyászatban az Ökörfarkkóró virágpártáját (Verbasci flos) torokgyulladás esetén, valamint a száraz köhögés és megfázás tüneteinek enyhítésére használják. Köhögéscsillapító hatása a virágpárta nyálkanyag-tartalmának köszönhető, a benne lévő szaponinok pedig expektoráns (köptető) hatást fejtenek ki. Íze kellemes édeskés.


Pásztortáska virágos hajtás filteres tea
A pásztortáska virágos hajtását (Bursae-pastoris herba) belsőleg nőgyógyászati panaszok enyhítésére, erős menstruációs vérzés csillapítására alkalmazzák. Fő hatóanyagai a flavonoidok, elsősorban a vérzéscsillapító hatású diozmin tartalmának köszönhető gyógyászati alkalmazása.

Ragadós galajfű filteres tea
A ragadós galajfüvet (Galii aparinis herba) belsőleg enyhe vízhajtóként alkalmazhatjuk. Külsőleg felületi bőrsérülések kezelésére használják, fő hatóanyagai az iridoid-glikozidok.
Réti Palástfű virágos hajtás filteres tea
A tradícionális gyógyászatban az réti palástfű virágos hajtást (Alchemillae herba) enyhe hasmenés esetén, valamint menstruációs vérzés enyhítésére használják. Hatásáért felelős vegyületek az ún. cserzőanyagok, melyek csökkentik a bélhártya irritációit, ezért hasmenés esetén kedvező hatásúak.