Pannonhalmi étvágynövelő tea

Életünk során gyakran találkozunk azzal a jelenséggel, hogy valakinek csökken az étvágya/étvágytalanná válik. De mi is az az étvágy? Ezt a fogalmat gyakran keverik össze az éhséggel, mely egy fiziológiás állapot, amelyet a tápcsatorna telítettségi csökkenése és az alacsony vércukorszint alakít ki. Ezzel szemben az étvágy egy feltételes reflex, mely más ingerekkel is felkelthető, akár jóllakott állapotban is.

Az étvágytalanság nem más, mint az étkezések, az evés-ivás ellen mutatott elutasítás, melynek számtalan oka lehet, az ártatlantól a súlyos kórképekig. Az időseket és gyermekeket olykor nehéz rávenni az evésre, gyakran romlik az étvágyuk. Az étvágytalanság bármelyik korosztályt érintheti. Csökkent étvágyat okozhat a nagy meleg időjárás, vagy az általános étkezési szokások, például a reggeli kimaradása. A mentális egészségünk is nagy szerepet játszik étvágyunk alakításában, a stressz, lelki traumák nagymértékben hozzájárulhatnak az étvágy romlásához. Mindezek mellett bizonyos kórképek tüneteként is jelentkezhet, például irritábilis bélszindróma (IBS), a vagy a torokgyulladás következtében kialakult fájdalom miatt.

Kisgyermekek esetében szó lehet ételallergiáról/ intoleranciáról, fogzásról vagy akár lappangó betegségről is.

Szerencsére az étvágytalanságra megoldást nyújthat Pannonhalmi étvágynövelő teánk, mely egy gondosan összeválogatott gyógynövény teakeverék. A borsmenta segít az emésztési zavarok csökkentésében. A gyermekláncfű gyökér hozzájárul az emésztőrendszer jólétéhez a prebiotikus hatása miatt. A málnalevél segít támogatni az emésztést. A kamillavirágzatot a hagyományos növényi gyógyászatban kisebb gyomor-bélrendszeri panaszok, például puffadás és kisebb görcsök tüneti kezelésére használják.