Tippek, Trükkök, Tanácsok a Herbáriától I.

A jelenlegi vírushelyzetben gyakran tanácstalanul állunk mit tehetünk egészségünk védelmében, kinek higgyünk a sok elhangzott információból.

Mi a Herbáriánál arra törekszünk, hogy segítsük vásárlóinkat az egészségük megőrzésében.

A Herbária egyik kincse az elmúlt évtizedekben felhalmozott gyógynövényes tapasztalat. Ezen alapul termékeink hatása, és ezt a tudást adják át a munkatársaink nap, mint nap vásárlóiknak. Azért dolgozunk, hogy ez a továbbiakban is így legyen, és a gyógynövények egészségvédő, gyógyító, szépítő erejéből minél többen részesülhessenek.

Lássunk pár jó tanácsot, terméket, amik hasznunkra válhatnak ezen időszak átvészelésére.

A nagy rendezvényeket, csoportosulásokat sajnos mostanában kerülni érdemes, tartsunk legalább 1,5 méteres távolságot másoktól! Ha mégsem tudjuk elkerülni a kisebb baráti összejöveteleket, welcome drink-ként fogyasszunk egy kis teát, mely készülhet Bíbor kasvirágból vagy Csipkebogyóból is, hogy ezekkel is erősítsük kicsit ellenálló képességünket.A Bíbor kasvirág hajtás (echinacea) immunrendszert erősítő hatású. Meghűléses megbetegedések, felsőlégúti és húgyúti fertőzések megelőzésére, kiegészítő kezelésére használható (Forrás: WHO Monographs)Csipkerózsa áltermés (Rosae pseudo-fructus (sine seminibus) tasakolt vagy filterezett formában: alkalmazható meghűléses megbetegedések kiegészítő kezelésére. C-vitamint tartalmaz (Forrás: ESCOP Monographs)

Ha betartottuk a személyi és környezeti higiéniára fontos intézkedéseket, akkor nem maradt más hátra, mint a legfontosabb lépés, szervezetünk ellenálló-képességének erősítése, karbantartása.

Immunrendszerünk karbantartása sokkal komplexebb feladat annál, mint aminek látszik. Elsősorban fontos, hogy tegyük helyre táplálkozásunkat, ugyanis a tápcsatorna, bélmikrobiom állapota nagymértékben járul hozzá immunrendszerünk egészséges működéséhez. Együnk tehát idény zöldségből/gyümölcsből legalább napi 400 g-ot. Kerüljük a finomított élelmiszereket és a hozzáadott cukrot.

Mindezek mellett sportoljunk heti rendszerességgel!

Ha azonban mégis azt érezzük, immunrendszerünk egy kis támogatásra szorul, bátran ajánljuk portfóliónkból az alábbi termékeket!

Herbária C+D-vitamin étrend-kiegészítő tabletta rutinnal (60 db-os): A D3-vitamin egy zsíroldékony vitamin, mely szerepet játszik testünk immunfolyamataiban is, a C-vitamin pedig szintén hozzájárul szervezetünkben az immunrendszer normál működéséhez. A készítmény extra nagy mennyiségben tartalmaz D-és C-vitamint, valamit a C-vitamin hatékonyságát fokozó rutint, így megfelelő táplálkozás mellett alkalmas az étrend kiegészítésére.

C-vitamin pótlására ajánljuk még a Herbária Retard C-vitamin 1000 mg étrend-kiegészítő tablettát is!

Propolisz + Ginzeng étrend-kiegészítő tabletta: A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A ginzeng pedig támogatja az immunrendszert és hozzájárul a normál vérkeringéshez.

Homoktövis kapszula: A homoktövis (Hippophae rhamnoides) termését a tibeti gyógyítók már régóta alkalmazzák, magas természetes C-vitamin tartalma miatt hatékony kiegészítője lehet étrendünknek. A kasvirág (Echinacea purpurea) magas polifenol tartalommal rendelkező gyógynövény, segíti a szervezet ellenálló képességének megerősödését, a népi gyógyászatban hatalmas jelentőségű gyógynövény. A készítmény a két értékes növényi hatóanyag mellett C-vitamint is tartalmaz, ami hatékonyan támogatja az immunrendszer optimális működését.

Grapefruit kivonat C-vitaminnal: A grapefruit gyümölcsöt az 1600-as években fedezték fel Barbados-szigetén a botanikusok. Nem csak a gyümölcshús, hanem a grapefruit magja is értékes összetevőket tartalmaz. A C-vitamin pedig hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.