A gyógyteákról

A gyógynövények rendkívül sokféleképpen alkalmazhatók: külsőleg hideg- vagy meleg borogatásként (például kamilla, zsálya), fürdők elkészítéséhez (levendula, citromfű, rozmaring, cickafarkfű), sebek, bőrbetegségek kezelésében pakolásként kötésekhez (csalán), száj- és toroköblítéshez (cserszömörce), intim zuhanyokhoz és inhaláláshoz.

Mindezek mellett a gyógynövények legelterjedtebb és legkedveltebb felhasználási módja még ma is a gyógyteák készítése, melyek több évszázada szolgálják az emberek egészségét.

Egykomponensű gyógyteák és gyógytea keverékek: olyan termékek, amelyeknek alapanyaga kizárólag a gyógynövény hatásos része.

Bio teák: olyan gyógynövény alapú teák, melyek megfelelnek a bio termékekre vonatkozó minden előírásnak termőhely, begyűjtés, talajvédés, kártevő-mentesítés, feldolgozás, raktározás tekintetében és mindezt szigorú dokumentációval igazolják.

Élvezeti teák: olyan teakeverékek, amelyek alapanyaga a gyógynövény hatásos része, de élvezeti értékét természetes vagy természetazonos anyagokkal fokozták.