Természetesen a Herbáriával

A klímavédelem és fenntartható fejlődés napjaink két talán legfontosabb témaköre. Egyre többen szenvedünk a klímaválság következtében szélsőségessé váló időjárás miatt. A hőhullámok, áradások, viharok és aszályok egyre több ember életét keserítik meg világszerte. Szerencsére fogyasztási szokásaink is tudatosabbá válnak, és számos jó példával találkozhatunk a mindennapi életünkben.

 

Az idei évben a Herbária Zrt. számos környezet- és klímavédelmi vállalást fogalmazott meg, valamint olyan projektek mellé áll, amelyeket kiemelten fontosnak tart.

 

Egyik legnagyobb vállalásunk, hogy borítékolt teáink aromazáróinak festéktartalmát az év folyamán jelentősen csökkentjük.

 

Székkutasi üzemünk területén 40 kis facsemetét telepítettünk, hozzájárulva a jobb levegőminőséghez.

 

Márciustól részt veszünk a „LÉPNÉL? beporzókampány”-ban, melynek legfontosabb feladata a megalkotott eszközöknek köszönhetően hozzájárulni a háziméh és a vad beporzó rovarok élőhelyének biztosításához, valamint a szaporodásukhoz.

Részt veszünk a témában szervezett mini konferencián, valamint a rendezvénysorozat keretein belül megrendezésre kerülő VI. ÖKO-Szigeten, ahol közel 1000 általános iskolás gyermek edukációját segítjük. 

 

A tavaszi időszakban szemétszedést kezdeményezünk, ami a Herbária részéről társadalmi felelősségvállalás keretein belül kerül megrendezésre munkatársaink önkéntességével, de közösségi „eseménynek” is szánjuk, amihez bátran csatlakozhatnak fogyasztóink is.

 

További terveink közt szerepel gyógynövényes túrák lebonyolítása, melyet kifejezetten a gyógynövényeket kedvelő fogyasztóinknak szervezünk. A túra során kollégánk számos hasznos információval gazdagíthatja az érdeklődők tudását, segítünk felismerni a minket körülvevő gyógynövényeket.

 

Érdemes tehát egész évben figyelemmel kísérni bennünket, hiszen folyamatosan tesszük közzé programjainkat, eredményeinket és vállalásainkat.

 

Alakítsuk együtt a jövőt! Természetesen a Herbáriával!