Partnerek

PlanetBIO
A PlanetBIO termékek vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban bővelkedő, magas tápértékű növényekből készülnek. Az ősi kultúrákban világszerte közismert volt ezeknek a növényeknek a gyógyító hatása. Manapság pedig ételeinket is egyedivé tehetjük különleges ízeikkel. Hiszünk abban, hogy szervezetünket egészséges ételekkel kell táplálnunk.Termékeink éppen ezért mentesek növényvédő szerektől, adalékanyagoktól, illetve genetikailag módosított anyagoktól.

Internet cím: http://www.planetbio.hu/

Fontos célunk, hogy a növények a lehető legtöbb enzimet és tápanyagot megőrizzék a termesztés és előállítás során.

A termelőkkel való közvetlen kapcsolat lehetővé teszi, hogy végigkísérjük az egész folyamatot a növekedéstől a feldolgozáson át, egészen a csomagolásig.

Törekszünk a folyamatos fejlesztésre, és csak a legmagasabb színvonalú bioélelmiszerek kerülhetnek termékcsaládunkba.

Szem előtt tartjuk azokat az értékeket, amelyek hozzájárulnak a bolygó sokszínűségének megőrzéséhez, a helyi közösségek fejlődéséhez, és tisztességes hasznot eredményeznek a folyamatban résztvevő minden fél számára. Meggyőződésünk, hogy csak az örömmel végzett munka vezet elégedett ügyfélhez, ezért igyekszünk fenntartani a jólétet, amely alapja lehet egy jobb világ megteremtésének.

termek_165_large
ACAI POR

Az acai (“ászái”) bogyó az Amazonas vidékén tömegesen előforduló Euterpe oleracea pálma termése, amely főleg mocsaras és árteres vidékeken őshonos. A bogyók feketés-lilák, aprók, kinézetre hasonlatosak az áfonyához. Nagy fürtökben nőnek, évente kétszer szüretelhetők. Az acai íze kellemesen savanykás.
termek_166_large
CHIA MAG

Az azték zsálya, vagy chia (Salvia hispanica) egy olyan egynyári növény, mely jellemzően Mexikóban és Guatemalában fordul elő. Magassága elérheti az egy métert is. Fehér és lila színű, gyönyörű virágai klaszterekben nőnek.
termek_167_large
GOJI BOGYÓ

Goji a Lycium barbarium bokor piros gyümölcse. Természetes élőhelye Délkelet-Európa és Ázsia, de köztudott, hogy a legjobb minőségű bogyók Kína északi részéről származnak. Bár formailag és szerkezetileg kissé hasonlítanak a mazsolához, jellegzetes finom ízük könnyen megkülönböztethetővé teszi őket.
termek_168_large
GUARANA POR

A guarana (Paullinia cupana) a szappanfa virágúak (Sapindales) rendjébe, a szappanfa félék (Sapindaceae) családjába tartozó kúszónövény. Az Amazonas-medencében, különösen annak brazíliai szakaszán őshonos faj. Bár a virága is kivételes, sokkal érdekesebb a rajta termő gyümölcs.
termek_169_large
HÁNTOLT/HÉJAS KENDERMAG

A kender, azaz a Cannabis sativa, egyike bolygónk legsokoldalúbb és legrégebben háziasított növényeinek. Régészeti kutatások bizonyítják, hogy legalább 12 000 éve termesztik és használják. Az emberiség története során Ázsiában, a Közel-Keleten, az ókori Görögországban és Európában is készítettek már belőle ruhát, cipőt, vagy éppen papírt.
termek_170_large
KAKAÓVAJ

A kakaóvaj a kakaófa (Theobroma cacao) babjaiból kivont zsír, a kakaópor gyártásának mellékterméke. Különleges aromája bármelyik csokoládéban felismerhető. A kakaófa egy alacsony, örökzöld fa, mely Középés Dél-Amerika trópusi területein őshonos.
termek_171_large
KENDER FEHÉRJE POR

A kender fehérje port a kender, azaz a Cannabis sativa tápláló magjából állítják elő. A kender egyike bolygónk legsokoldalúbb és legrégebben háziasított növényének. Régészeti kutatások bizonyítják, hogy legalább 12 000 éve termesztik és használják.
termek_172_large
MACA POR

A maca keresztes viráguak családjából származó kétéves növény, amely a perui Andokból ered. A húsos hipokotilját (a szár legalacsonyabb része), az Andok lakói már évezredek óta gyökérzöldségként és gyógynövényként használják. A maca már régóta alapvető élelmiszerként szolgál, mivel gazdag szénhidrát forrással rendelkezik egy olyan környezetben, ahol kevés növény nő.
termek_173_large
MSM POR

Az MSM, azaz a metil-szulfonil-metán, szerves ként tartalmazó fehér, kristályos vegyület, amely a természetben is megtalálható, mint a DMSO, a dimetil-szulfoxid metabolitja. Ez utóbbi szerves kénvegyületek bomlásakor, fotokémiai reakciók révén keletkezik: a tengervíz párolgásával a légkörbe jut, majd esővíz formájában visszakerül a Földre, a talajba, ahonnan a növények magukba szívják, és sejtépítésre hasznosítják.
termek_164_large
KENDEROLAJ

A kenderolajat (vagy kendermagolajat) a kendermagból mechanikai kivonással állítják elő. A kender (Cannabis sativa) ez egyik legkorábban háziasított növények közé tartozik. Nagyjából 12.000 éve termesztik és használják. Felhasználása rendkívül sokoldalú; ruhák, cipők, kötél és papír készítésére is használták és használják a mai napig.