Partnerek

Berkemann

Berkemann - Nem csupán lábbeli, életérzés!

 

Az egészségtudatosság fejben dől el, de a lábainknál, vagyis az alapjainknál kellene kezdődnie! Egy német családi manufaktúra, a Berkemann 1885-ben hívta fel erre először a figyelmet. Egy kényelmes cipő nem csak lépteinket könnyíti meg, hanem egyben egészségünk őre is.

 

Sokan talán nem is tudják, hogy egy kényelmetlen cipő viselésével - legyen az bármennyire divatos is-, bizony sokat árthatunk egészségünknek. Ha nem figyelünk lábaink egészségére, hamarosan jelentkezhet a kínzó hát- és derékfájás, az ízületek túlterhelése, valamint a talp fájdalma. A megfelelő cipő viselésével azonban megóvhatjuk lépteink egészségét.

 

A sikertörténet a fapapuccsal kezdődött

 

Az 1885-ben családi manufaktúraként indult vállalat, a Berkemann különleges minőségű cipőket kezdett el gyártani. Nem csak a szépségre helyezték a hangsúlyt, hanem arra is, hogy a lábbeli illeszkedjen viselője lábához. A szerény műhely hamarosan kisüzemmé nőtte ki magát, 1903-ra kifejlesztették a világ első, speciális talpkiképzésű fa modelljeit, melyek óriási sikert arattak, hercegnők, olimpikonok és énekesek is viselték.

 

Anatómiai talpkialakítás az egészséges léptekért

 

Ha a Berkemann lábbelik belső talprészén végighúzzuk a kezünket, úgy érezzük, olyan, mint egy domborzati térkép. Ez nem más, mint az anatómiai talpkialakítás, aminek köszönhetően csökken a lábra, a hátra és az ízületekre nehezedő terhelés. Míg a sarokágy a láb egyensúlyát biztosítja, a lábujjak alatti alátámasztás a gördülést segíti elő minden egyes lépésnél. A kettő közti domborulat pedig nem más, mint egy haránt- és hosszboltozati emelő.

Az anatómiai talpkialakítás minden Berkemann modell védjegye. Ettől válik olyan kényelmessé a lábbeli, hogy nem okoz gondot az sem, ha kilométereket kell megtennünk, vagy órákon át kell ácsorognunk benne. Ráadásul az anatómiai talpkialakítás egészségünk őre, hiszen megelőzi a lúdtalp kialakulását, vagy korrigálja a boltozat már meglévő süllyedését.  Emellett pedig a harmincéves kor felett gyakran jelentkező lábközépi fájdalom egyik legjobb ellenszere.

 

A Berkemann ma is őrzi a több mint 130 éves tradíciót

 

A Berkemann több mint 130 év elteltével is ragaszkodik tradícióihoz, az anatómiai talpkialakításhoz és a kiváló minőséghez. Ma már minden pár lábbeli hazánkban, Kiskunfélegyházán készül, így a világ bármely pontján visel valaki Berkemannt, kiváló magyar cipészmesterek remeke őrzi lába egészségét.

Minden modell rendkívül sok kézimunkával, válogatott olasz bőrből, kopásálló talpakkal készül. Mire egy modell elnyeri végleges formáját, több mint százhúszor veszik kézbe, ez pedig a legjobb garancia a kiváló Berkemann minőségre! Tapasztalja meg Ön is, hogy a Berkemann nem csupán lábbeli, hanem életérzés! 


Mila 1351-166 

Azoknak, akiknek stílusuk az egészség, akik tudatosak és tisztában vannak a megelőzés fontosságával. Sportos, fiatalos modell, amely extra széles, így még több helyet ad a lábnak. Öt ponton alátámasztott anatómiai talpkialakítással, rendkívül puha talpbetéttel készül, így maximális kényelmet nyújt.
Daria 1002-101

Felsőrésze első osztályú olasz bőrből készült, talpa csúszásmentes, a benne lévő talpbetét növényi anyagokkal cserzett bőrből készült, mely kivehető, mosható és cserélhető. Normál és széles lábfejre ideális, munkába és otthonra egyaránt használható. Fehér színben egészségügyi dolgozók, kozmetikusok, masszőrök számára is kitűnő választás.Coletta 1751-310

Akik szeretik az emeltebb talpat és a klasszikus vonalakat, azok kedvence lehet ez a szandál. Ha a munkahelyen magas sarkút kell viselniük, de legalább az irodában, vagy az asztal alatt kiléphetnek belőle, megkönnyebbülést jelenthet, miközben akár kosztümmel is viselhető.

Beépített rezgéscsillapító réteggel készül, így óvja gerincünk, ízületeink egészségét.
Victoria 1112-903 

A fehér az egészségügyben és a szolgáltatások területén, a fekete pedig a vendéglátásban dolgozók kedvelt színe. Öt ponton alátámasztott anatómiai talpkialakítással, kiváló minőségű, rendkívül puha anyagok felhasználásával készül, így maximális kényelmet nyújt. A sarokágyba beépített rezgéscsillapítás óvja gerincünk és ízületeink egészségét.Verica 1914-274 

A ’19-es tavaszi kollekció vadonatúj sláger modellje. Női párja a már ismert és bizonyított Adam férfi papucsunknak. Finoman párnázott, extra puha, anatómiailag kialakított talpbetéttel, hogy páratlan kényelmet biztosítson. Azoknak, akik a kényelem mellett a divatról sem szeretnének lemondani.Kimba 1158-353 

Egy igazán kényelmes szandál, amelyben nagyszerűen érezheti magát a kirándulások, városnézések alatt, vagy akár a hétköznapi rohanásban is.

A sarokágyba beépített rezgéscsillapító óvja gerincünk, ízületeink egészségét. Finoman párnázott extra puha, anatómiailag kialakított talpbetéttel.Sofie 1020-319 

Kiváló minőségű olasz bőr és strech bőr kombinációjával készült a felsőrésze, ezért különösen kényelmes viseletet biztosít azoknak, akik láb deformitással – bütyökkel, kalapácsujjal – küzdenek. Növényi anyagokkal cserzett bőrből készült, kivehető, mosható talpbetéttel láttuk el.

A hátsó pánt stabil tartást biztosít a bizonytalan járású, idősebb hölgyeknek is, a talpa pedig csúszásmentes.Sandy 1604-147 

Klasszikus vonalak, jól bevált, ismert forma. Letisztult, és a praktikumot mindenekfelett szem előtt tartott tervezés eredménye ez a modell.

Kiváló minőségű, olasz bőrből készült és kivehető, mosható talpbetéttel láttuk el. Ráadásul ez a talpbetét cserélhető, vagyis egy új talpbetéttel megújítható a lábbeli.